/var/log/balo

Permission denied to call method PandorasBox.open

Belga sörfesztivál - magyar módra

10 Oct 2010

A belga söröknek nagy hagyománya van, ennek ellenére kicsiny országunkban nem sokan ismerik ezeket a különlegességeket. Nálunk inkább a hazai, a német, a cseh és a holland sörök dominálnak.

Eddig is kóstoltam már néhányszor a Snapszban, de szombaton lehetőségem volt részt venni a belga sörök fesztiválján a Mezőgazdasági Múzeumban. A rendezvény nem volt különösebben médiában, a PesitEstben és a port.hu-n láttam (Facebook event-ig már nem mentek el), de meglepetésemre, rajtunk kívül is rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre.

Több, mint 100 fajta belga sörből lehetett választani hatot, 2500 forintért. Nem tudom, hogy a rendezők számítottak-e ekkora létszámra, mert néha nagyon szűknek éreztem a teret (pláne később az időközben túl sokat ivott emberektől). Minden korosztállyal találkozhattunk (kisbabáktól egész az idősekig), a gondos szülők belga édességekkel próbálták lekötni apróbb csemetéiket.

Az ismerőseimmel való kellemes beszélgetés közben különböző színű, sűrűségű és ízű söröket kortyolgattunk. Úgy gondolom, hogy ezt a 6 pohár sört egy átlagos férfi alkoholbírására kalkulálták, még egy pohár és nem úsztam volna meg egy kellemes zsibbadással ;) Persze azért pohár és pohár között is volt különbség (gyümölcsös vs. Trapistes Rochefort 10°), próbáltam azért az ésszerűség határán belül maradni. Sort kerítettem egy almás és egy ananászos alkotásra is, egészen egzotikus ízük volt. Az itthon kapható citromos sörök a nyomukba sem érnek.

Nyálcsorgatónak készítettem pár képet:

Szerintem ez egy tökéletes szombat délutáni program volt, megérte az árát. Mindenkinek bátran ajánlom (a gyerekeket azért legközelebb hagyjuk otthon:).

Facebook Twitter Google+
Tags: belga sör, budapest, fesztivál, kultúra, and múzeum
comments powered by Disqus